La teràpia assistida amb animals proporciona interaccions positives entre la persona i l’animal, aprofitant les aptituds i característiques de l’animal per a ajudar a la persona en el seu procés de recuperació terapèutica a tots els nivells possibles.Este tipus de teràpia no és d’acció exclusiva, sinò que és complementària a les altres que puga tindre la persona en eixe moment.Els seus beneficis es donen a varis nivells:

A nivell emocional: augmenta l’autoestima i la confiança, potència la relaxació, l’afectivitat i l’expresió d’aquesta. Millora el control i el benestar emocional.

A nivell cognitiu: millora l’expresió verbal, el vocabulari, la memorització, l’atenció i la concentració. Augmenta la percepció sensorial i la capacitat d’aprenentatge.

A nivell social : milloren les habilitats socials, la interacció i la confiança amb els altres. Augmenta l’autonomia i la integració social.

A nivell físic: millora la movilitat, el control postural, l’equil.libri, la lateralitat i la coordinació. Es regulen la motricitat fina i la grossa, aixina com el to muscular. Augmenten la força i la resistència, disminueixen els reflexes tònics i es dóna un major coneiximent de l’esquema corporal.La teràpia amb animals està indicada en un ampli espectre de situacions i trastorns, entre ells:

* Situacions d’estrés, problemes d’autoestima, trastorns de l’estat d’ànim i trastorns d’ansietat.

* Diferents discapacitats físiques, cognitives o sensorials.

* Problemes en la relació amb els altres, famílies i parelles.

* Trastorn de déficit d’atenció amb o sense hiperactivitat.Encara que he treballat uns quants anys en equinoteràpia, en la actualitat sols duc a terme la teràpia asistida amb Nena en la residència de majors d’Ondara des de 2012 i també en sessió terapèutica.Nena és una preciosa golden retriever nascuda en 2010, amb un caràcter meravellós, què em té el cor robat i a tothom què la coneix.

Mayte Ahuir Roselló. Col·legiada CV 03791. Dénia
Psicòloga clínica. Psicoterapeuta. Psicòloga Coach
Telèfon 965781450. Whatsapp 696708006. E-mail: mayahuir@hotmail.com
Skype: Mayte Ahuir Psicóloga